joi, 2 februarie 2012
Tort de ciocolata umplut cu coacaze rosii
Inainte de toate trebuie neaparat sa precizez ca am luat aceasta reteta de pe site-ul culinar http://www.justlovecookin.com/, o pagina minunat de gustoasa cu nenumarate retete delicioase, insotite de niste poze de-a dreptul profesionale.
Am facut cateva schimbari, dar nu majore, am inlocuit doar cateva ingrediente si poate ca am mai adaugat si una in plus :)
Chiar daca nu va vine sa credeti este un tort foarte sanatos si in acelasi timp cu un gust putenic de ciocolata. Merita sa-l incercati pentru ca se pregateste foarte repede, nu aveti nevoie nici de aragaz, nici de cuptor, deoarece este un tort RAW vegan.
Sa incepem deci cu ingredientele:
Pentru blat:
360 gr nuci
60 gr cacao raw
170 gr curmale fara samburi
putina sare
Pentru glazura:
60 gr curmale fara samburi
60 ml sirop de agave
100 gr ulei de palmier (in reteta originala s-a folosit 120 gr avocado)
30 gr cacao raw
.... si pentru umplutura am folosit coacaze rosii ;-)
Se amesteca cu robotul de bucatarie toate ingredientele pentru blat, incepem cu nucile apoi adaugam pudra de cacao iar la final curmalele. Se amesteca pana se omogenizeaza si obtinem o pasta groasa si lipicioasa. Se modeleaza apoi cu ajutorul mainilor intr-un aluat, se imparte in doua parti egale si se pune la frigider.
La fel procedam si cu ingredientele pentru glazura, le punem in blender si le amestecam pana se omogenizeaza.
Intr-un vas rotund (eu am folosit un vas de yena dar la fel de bine se poate lua si o forma rotunda de tort cu pereti detasabili) se aseaza o folie de plastic in care vom intinde primul strat din aluatul de ciocolata cu ajutorul unei linguri de lemn. Punem apoi cateva linguri de glazura, intindem uniform si adaugam coacazele (se pot folosi orice fel de fructe de padure). Cealalta bucata de aluat se intinde mai intai separat pe o alta suprafata de lucru, incercand sa ii dam o forma rotunda similara cu cea a vasului in care il vom aseza. Dupa ce a prins un contur similar asezam aluatul in vas si presam incet pana acoperim de tot coacazele. Scoatem tortul din vas , cu mare grija, tragand incet de folia de plastic. Se acopera cu glazura si se orneaza cu fructe de padure.
Asta e tot, foarte simplu, sper ca pozele de mai jos sa va fie de folos...Pofta mare ;-)
Aluatul de ciocolata ;-)
Glazura ;-)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Uau, arata extraordinar, felicitari. Abia astept sa-l gust :))
RăspundețiȘtergereMircea
O sa iti placa cu siguranta :)))
Ștergerece bine arata!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Timea :)
Ștergere