luni, 2 aprilie 2012

Supa frantuzeasca de ceapa



Ce necesita o supa gustoasa de ceapa? Rabdare multa :) Nu este deloc complicat de preparat, daca ai timpul necesar si unele ingrediente de baza. Eu am ales ca sursa de inspiratie faimoasa reteta a Juliei Child "Soupe a l'oignon", pe care am urmat-o cu mare entuziasm, iar rezultatul final a fost unul delicios!

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

6 cepe mari
3 linguri de unt
1 lingura de ulei
3 linguri de faina
1 L supa de vita
100 ml vin alb sec
sare &zahar

Tocam ceapa marunt si o punem pe foc intr-o oala cu o lingura de ulei si 3 linguri de unt. Amestecam bine apoi acoperim vasul si il lasam pe foc mic pentru 15 minute pana se inmoaie ceapa.
Dupa ce a trecut sfertul de ora punem un praf de sare si de zahar, dam focul mai tare si amestecam continuu pentru cel putin 30-40 de minute pana ce se va carameliza ceapa.

Adaugam cele 3 linguri de faina, amestecam bine timp de 3 minute si luam oala de pe foc.

Adaugam supa fierbinte de vita, vinul alb, punem oala inapoi pe foc, acoperim cu un capac si o lasam sa fiarba incet pentru inca 30 de minute.

Se serveste cu o felie de paine prajita (sau daca aveti la indemana atunci o felie de bagheta) presarata cu branza Gruyere...mmm...absolut delicioasa !

Pofta buna va doresc ;-)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu