duminică, 16 februarie 2014

Biscuiti cu pasta de susan, nuci si miere (fara gluten)




Se pare ca mi s-a pus pata pe biscuitii fara gluten si incerc sa experimentez de fiecare data ceva nou. De data aceasta am folosit mai putine ingrediente ca de obicei, let's keep things simple  ... and delicious ;)  

Dupa cum am spus ingredientele sunt doar cateva: (am renuntat la ou, zahar, scortisoara, cuisoare, etc.)

215 gr nuci macinate
170 gr faina de mei
3 linguri  pasta de susan (tahini)
4 linguri de miere 
3 linguri cu varf de ulei de cocos (in stare solida)

Prepararea este una extrem de usoara, pur si simplu amestecam ingredientele enumerate mai sus (eu le-am amestecat cu mana) pana ce obtinem un aluat solid care nu se faramiteaza (daca este prea tare mai adaugam pasta de susan si ulei de cocos, daca in schimb e prea moale atunci mai punem putina faina de mei), formam biscuitii si ii dam la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 10-15 de minute. Biscuitii sunt cam moi atunci cand ii scoatem din cuptor de aceea e bine sa ii lasam sa se raceasca/intareasca pentru 30 de minute. 

Sunt perfecti alaturi de o cafea aromata, pur si simplu ti se topesc in gura. Eu i-am impodobit si cu cate o lingura de magiun proaspat, absolut deliciosi  ;)

Pofta mare !




2 comentarii: