miercuri, 14 decembrie 2011

Sos de ardei copti cu usturoi


Am gustat acest tip de sos abia vara aceasta, nu prea puteam deosebi ingredientele, asta pentru ca nu mancasem si nici nu pregatisem pana atunci usturoi copt cu branza feta si ardei. Este un sos potrivit pentru petreceri, se serveste cu chips si tortilla.

Ingrediente:

2 ardei grasi
4-5 catei de usturoi
150 gr branza feta
3 linguri ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
oregano, busuioc proaspat, fulgi de ardei iute
sare

Se taie varful usturoiului, se unge cu ulei de masline si se sareaza. Se pun la cuptorul preincalzit ardeii si usturoiul si se lasa aproximativ o ora pana se rumenesc.
Dupa ce s-au racit ardeii se curata de coaja si se taie in bucati mari. Se pun in blender ardeii, usturoiul, branza feta si se amesteca pana ce se obtine o pasta fina iar apoi se adauga si restul ingredientelor: ulei de masline, oregano, busuioc, zeama de lamaie, sare si fulgi de ardei. Mai amestecam inca o data si este gata sosul....atat de simplu !

Pofta mare ;-)








2 comentarii:

  1. bun-bun. am incercat si eu combinatia asta dar fara branza feta. data viitoare o sa incerc si varianta ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca o sa iti placa si varianta cu branza ;)

    RăspundețiȘtergere