sâmbătă, 24 martie 2012

Oua Benedict


De unde vine denumirea de oua Benedict?... sunt prea multe variante si sincer nici nu imi pasa daca le-a descoperit vreun bancher din New York sau vreo doamna aristocrata, plicitisita de micul dejun pe care il servea in fiecare duminica la Delmonico's din Manhattan, un lucru este sigur si anume ca sunt extrem de delicioase!
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

2-3 briose "English muffins"
6 felii de bacon
3-4 oua (depinde cate doriti sa serviti)
unt (pentru uns briosele)
patrunjel proaspat tocat fin

Pentru sosul olandez:

3 galbenusuri de ou
3 linguri de apa
o lingurita zeama de lamaie
90 gr unt topit
sare


Eu am inceput cu sosul olandez, pe care l-am lasat apoi sa stea deasupra unui vas cu apa calda ca sa nu se raceasca. Amestecam galbenusurile cu cele trei linguri de apa, cu zeama de lamaie si cu foarte putina sare, apoi asezam vasul pe o oala cu apa fierbinte (bain-marie) si dam focul la minimum. Invartim continuu si repede pana se ingroasa sosul, apoi vom adauga treptat untul topit (Atentie: untul trebuie sa fie rece). Incercam sa pastram sosul cald pana ce il vom servi.

Continuam cu briosele, pe care le taiem in doua si le prajim putin fie in toaster, fie in cuptor sau chiar pe plita de la aragaz. Le ungem cu unt, asezam peste cate o felie de bacon prajit in putin ulei si peste ochiurile. Ochiurile nu se prajesc in tigaie ci se fierb fara coaja in apa cu otet si cu putina sare. Peste oua vom turna cate o lingura de sos olandez si cativa fulgi de patrunjel proaspat.


A iesit un mic dejun grozav de gustos!!! Pofta buna va doresc ;-)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu