luni, 2 iulie 2012

Somon cu legume coapte la cuptor



Fraged si aromat, pur si simplu ti se topeste in gura, ca sa nu mai adaug faptul ca este extrem de sanatos si ca se prepara intr-un timp destul de scurt.  Ok...sa incepem cu ingredientele :-)


medalion de somon proaspat si curatat de oase
cartofi, morcovi, rosii cherry (se pot folosi si alte legume, dupa bunul plac)
1 lamaie
ulei de masline
cimbru, rozmarin, sare,piper

Lasam somonul la marinat in zeama de lamaie si putin cimbru pentru cel putin 30 de minute. Eu am folosit pentru marinata doar cimbru dar se pot adauga si alte condimente cum ar fii busuioc uscat, fulgi de oregano sau praf de ghimbir. Asezam apoi pestele pe o  folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si o impaturam. Intre timp curatam legumele, le punem la fiert pentru cel mult 10 minute dupa care le strecuram de apa, le amestecam cu ulei de masline si le condimentam cu rozmarin, sare si piper. Asezam pestele invelit in folie si legumele condimentate pe o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru cel putin 20-25 de minute. Eu am scos pestele dupa 20 de minute si am lasat legumele sa se mai rumeneasca putin. A fost buuunnnn!!!


Am servit somonul cu putin sos racoritor de iaurt si menta ;-)


Va doresc pofta buna !










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu