duminică, 17 iulie 2011

American pancakes


Am vrut ceva dulce la micul dejun asa ca m-am hotarat sa fac niste clatite americane cu topping de miere si nutella. Sunt foarte usor de pregatit, poate chiar mai usor decat clatitele noastre traditionale. Am facut clatitele dupa retea lui Jamie Oliver modificand putin cantitatile.

Ingrediente:

200 gr faina
170 ml lapte
1 lingurita praf de copt (jumatate de pliculet)
3 oua
2 linguri de zahar
sare

Se amesteca faina, praful de copt si sarea.
Se amesteca galenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine alba (se poate folosi mixerul ca sa mearga mai repede). In compozitie se adauga treptat laptele si faina pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma si se adauga in compozitie amestecand incet (daca vreti sa iasa mai inalte clatitele puteti folosi mai mult praf de copt si mai multa faina)
In tigaia in care se vor praji clatitele nu se toarna ulei, pt ca atunci clatitele nu vor avea o suprafata fina. Se ia un servetel de bucatarie si se inmoaie in foarte putin ulei. Cu acest servetel se sterge suprafata tigaii si abia apoi se pun clatitele la prajit. Cand stim ca se pot intoarce clatitele? Cand se formeaza niste bule micute de aer la suprafata, la fel ca in poza de mai jos.
Si cam asta ar fii retea pt pancakes, desigur doar una din multele variante.

Pofta mare ;-)










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu