miercuri, 20 iulie 2011
Pizza cu blat subtire
Deoarece e un fel de mancare indragit de foarte multa lume si pt ca eu il pregatesc destul de des am hotarat sa postez si aceasta reteta de pizza cu blat subtire. Tot timpul am incercat sa fac pizza acasa ca cea de la restaurantele cu specific italian, iar dupa mai multe experimente :) am si reusit.
Ingrediente:
1 pahar de faina integrala
1 pahar de faina alba (se poate folosi doar faina alba sau doar faina integrala dar eu obisnuiesc sa le amestec)
o jumatate de pahar de apa calduta
7 gr drojdie uscata
sare
2 lingurite de zahar
2 linguri de ulei
Topping
100 gr kaizer
1 ardei
sos de rosii
ciuperci
sos de rosii
cascaval
Se amesteca drojdia, zaharul, o lingurita de faina si o cana de apa calduta. Se lasa sa stea aprox 10 min pana ce se formeaza spuma la suprafata iar apoi se amesteca cu faina uleiul si sarea. Se amesteca bine de tot pana se formeaza un aluat elastic (daca e prea moale aluatul mai adaugati faina daca e prea tare atunci apa). Se framanta cateva minute, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut o ora pana isi dubleaza volumul. Intre timp sa pregateste toppingul (pt topping se pot folosi diferite ingrediente de ex: porumb, masline, salam, sunca...etc).
Aluatul se modeleaza mai intai cu mainile, pana ce prinde o forma rotunde iar apoi cu sucitorul de bucatarie.
Eu obisnuiesc sa intind aluatul direct pe hartia de copt pe care o presar in prealabil cu putina faina.
Dupa ce este intins aluatul se unge cu sosul de rosii. De data aceasta am cumparat sosul de rosii din magazin dar se poate pregati foarte usor si acasa.
Se adauga in continuare cascavalul, kaizerul, ardeii si ciupercile.
Se pune la cuptor aproximatix 10-15min, depinde de cuptorul fiecaruia. Dupa ce s-a topit cascavalul si s-au rumenit ciupercile ar trebui sa fie gata.
Cam atat....Pofta mare ;-)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
The best pizza I ever ate... made by the most passionate chef in the world, my wife :)) she rocks :)))
RăspundețiȘtergereMircea
Thank you honey!!! I love cooking for you ;-)
RăspundețiȘtergere