vineri, 4 noiembrie 2011

Chec cu cacao



Am promis ca am sa fac si un chec cu cacao si ...tada....deja incep sa imi intru in ritm :))

Am folosit aceleasi ingrediente ca si pentru checul cu topping de mere, evident lasand deoparte merele si adaugand cacao drept urmare am sa dau "copy paste" la reteta ;-)

1 ou
1 pahar plin de zahar ( paharul nu trebuie sa fie mare, poate sa fie o cesca de cafea, eu am folosit un paharel turcesc de ceai care este relativ micut )
1/2 pahar ulei
1/2 pahar lapte
2 pahare faina
1/2 plic praf de copt
4 linguri de cacao

Oul si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei, puteti sa puneti oul sub apa calda de la robinet si sa il aduceti la temperatura camerei.
Se amesteca cu mixerul zaharul si oul, aproximativ 5 minute, apoi se adauga laptele, uleiul, praful de copt, faina si cele 4 linguri de cacao. Compozitia se toarna intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.


Se introduce in cuptorul preincalzit (cuptorul meu este pe gaz asa ca eu il pornesc si dau focul la maxim aprox 15 minute dupa care introduc checul si reduc focul la mediu ), la foc mediu, si se lasa aproximativ 40 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Attn !!! nu deschideti cuptorul in primele 20 de minute, daca il deschideti riscati sa se lase checul.


Pofta buna ;-)






2 comentarii:

  1. Arata foarte bine. Are o textura perfacta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vielen Dank Maya !!! Ma bucur ca iti place si ca am ajuns la textura dorita. Desi nu am pregatit foarte multe dulciuri cred ca voi continua...mai ales ca sotul meu este "dependent de dulciuri" :)) un motiv in plus :))

    RăspundețiȘtergere