vineri, 3 februarie 2012

Papricas de hribi cu smantana, patrunjel si ... multa dragoste :)




In cazul in care va intrebati de unde am facut rost in toiul iernii de niste hribi zemosi si parfumati raspunsul este simplu: de la socrii mei, care i-au curatat in prealabil cu multa atentie, i-au congelat cu grija si mi i-au inmanat cu multa dragoste (le multumesc si ii imbratisez cu drag).
Reteta este una simpla si rapida.
Sa incepem deci cu ingredientele:

500 gr hribi curatati
o jumatate de ceapa
5 linguri de smantana
2 lingurite de boia dulce
patrunjel
sare

Taiem ceapa marunt, o calim in putin ulei de floarea soarelui, adaugam cele doua lingurite de boia si amestecam un minut. Maruntim apoi ciupercile si le punem in cratita cu ceapa calita. Dupa aproximativ cinci minute punem si smantana, amestecam bine de tot si adaugam patrunjelul maruntit. Acoperim cratita , asteptam zece minute dupa care este gata papricasul de hribi. Ah da, era sa uit, presaram si putintica sare dupa gust.
Este atat de usor, iar daca o pregatesti cu mult drag nu ai cum sa dai gres ;-)

Va doresc Pofta Buna ;-)









2 comentarii:

  1. Nu mai pot de foameeee...sper sa nu ma intarzie zapada din drum:). Love uuu , Mircea

    RăspundețiȘtergere