duminică, 5 februarie 2012

Ciorba de perisoare acrita cu varza murata si dichisita cu o lingura de smantana cremoasa



Scriu aceasta reteta mai in graba , asa ca fara prea multa vorba va prezint ingredientele necesare:

300 gr carne tocata de porc
un pumn de orez
1 ou
o capatana de varza acra
2 buc radacina de patrunjel
2 rosii
telina
patrunjel
pasta de tomate
pasta de ardei
sare & piper

...... si smantana proaspata ;-)

Se taie varza fasii subtiri si se pune la fiert intr-o oala mare cu sare. Dupa ce a fiert cel putin 50 de minute se adauga restul legumelor taiate marunt de preferinta julien (puteti sa folositi si morcovi) Rosiile se taie in doua, se dau pe razatoare si se adauga in supa impreuna cu pasta de tomate si de ardei.
Intre timp vom forma perisoarele. Se amesteca carnea tocata cu oul, orezul, sarea si piperul si se formeaza chiftelutele. Se pun in supa si se lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute. Dupa ce am luat supa de pe foc o presaram cu o mana de patrunjel tocat fin. Daca o vreti mai acra puteti sa mai adaugati niste zeama de varza murata.
Se serveste cu smantana proaspata si cremoasa...eu am adaugat si cativa fulgi de ardei iute.

Pofta mare va doresc ;-)


2 comentarii:

  1. O ciorba super buna! mai ales acrita cu varza! yumyyy

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ... sincer varianta asta cu varza murata imi place mult mai mult :))

      Ștergere