luni, 26 martie 2012

Aubergine parmigiana



Acum cateva zile savuram pozele de pe site-ul lui Jamie Oliver unde am dat peste aceasta reteta de vinete la cuptor cu sos de rosii si parmezan, mi-am zis ca trebuie s-o incerc si eu cat de curand. Este o reteta simpla si rapida care necesita doar cateva ingrediente de baza.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 buc. vanata
7 rosii proaspete
o ceapa mica
un catel de usturoi
o lingurita pasta de tomate (optional)
parmezan
mozzarella (optional)
oregano & busuioc & sare & piper
ulei

Spalam rosiile, le taiem in doua, le dam pe razatoare si aruncam coaja. Prajim ceapa taiata marunt si usturoiul tocat fin in putin ulei, dupa care adaugam rosiile, asezonam cu sare, piper, oregano si busuioc si le lasam pe foc mic pana ce scade toata zeama. Intre timp curatam vanata de coaja, o taiem felii subtiri pe care le prajim pe grill sau intr-o tigaie de teflon (nu adaugam ulei in tigaie). Luam un vas termorezistent in care vom pune primul strat din sosul de rosii, apoi vom presara peste putin parmezan ras, vom acoperi cu niste felii de vanata si vom pune inca un strat de sos de rosii. Repetam acest procedeu, iar la final vom presara peste sosul de rosii putin parmezan ras si cateva felii de mozzarella.

Este foarte bun, cred ca data viitoare voi strecura printre vinete si cateva paste fusili :)

Buon appetito !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu