vineri, 23 martie 2012

English muffins


Vreau sa prepar si eu pretentioasele oua Benedict la micul dejun, asa ca am inceput cu inceputul, mai exact cu briosele pe care vom aseza bacon-ul si oul acoperit cu sos olandez.
M-am inspirat de aici: http://www.cookingbread.com/classes/class_english_muffins.html modificand putin unele ingrediente.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

300 ml lapte (in varianta originala se foloseste apa)
4 cani faina
2 albusuri de ou
o lingurita de drojdie uscata
o lingurita praf de copt
sare
faina de malai

Amestecam intr-un bol incapator 2 cani de faina, praful de copt, drojdia, sarea si laptele caldut pana se formeaza un aluat omogen. Intr-un alt vas vom bate albusurile spuma, dupa care le vom adauga in compozitia de aluat. Amestecam incet cu o spatula de plastic, adaugam treptat restul de faina si framantam usor pana ce obtinem un aluat elastic. Ungem aluatul la suprafata cu foarte putin ulei , il acoperim si il lasam la dospit aproximativ o ora pana ce isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul (grosimea sa fie 1,5 cm), decupam mai multe forme de briose cu ajutorul unui pahar si le asezam pe o suprafata presarata cu faina de malai. Presaram si peste putina faina de malai, dupa care le acoperim cu un prosop de bucatarie si le lasam sa stea cel putin 45 de minute. Aceste briose se coc intr-o tigaie pe care o ungem cu putin ulei (Atentie: nu turnam ulei direct in tava ! punem pe un servetel de bucatarie putin ulei cu care vom unge tava). Se lasa la copt 4 minute pe o parte, 4 minute pe cealalta parte dupa care se repetea aceasta procedura, in total trebuie sa stea la copt 16 minute.

Ok...acum ca am terminat cu briosele ar trebui sa am apuc de delicioasele "Oua Benedict", doar ca m-a apucat seara ... asa ca am sa le las pe maine dimineata ;-)

Pofta buna va doresc :-)




4 comentarii:

  1. na am sa incerc si eu, astept si partea a doua si dupa ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Helga trebuie sa le faci si tu....chiar daca nu pentru mic dejun cu oua Benedict, se pot servi taiate in doua cu unt si dulceata...yummmyy ;-)

    RăspundețiȘtergere