vineri, 30 martie 2012

Gogosi extra pufoase



Imi plac gogosile sa fie pufoase, aerate, pur si simplu sa ti se topeasca in gura, asa ca nu am zabovit prea mult si am pregatit dupa bunul meu gust aceste "pufosenii" dulci. Se pot servi in mai multe feluri, cu topping de ciocolata, umplute cu dulceata sau simplu, asa cum le-am servit si eu, presarate cu un strat generos de zahar pudra.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

500 gr faina alba
250 ml lapte
2 oua
5 gr drojdie uscata
o lingurita praf de copt
zahar
ulei de masline
un praf de sare

Amestecam faina cu praful de copt, trei linguri de zahar si cu un praf de sare. Turnam intr-un bol cateva linguri de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar, amestecam bine dupa care acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si il lasam deoparte 10 minute, pana se formeaza un strat subtire de spuma la suprafata. Turnam aceasta compozitie in vasul cu faina, adaugam si restul de lapte, trei linguri de ulei de masline si cele doua oua batute usor in prealabil cu o furculita. Framantam pana obtinem un aluat elastic si lipicios. Ne ungem mainile cu ulei, scoatem aluatul din vas si formam o bila mare pe care o asezam apoi intr-un vas uns cu ulei. Acoperim vasul respectiv cu un prosop de bucatarie si il punem deoparte pentru cel putin o ora, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit aluatul il culcam pe o suprafata presarata cu faina din belsug, il intindem cu sucitoarea pana ce ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm si decupam cu ajutorul unui pahar forme rotunde de gogosi. Acoperim formele decupate pentru alte 20 de minute dupa care le prajim in ulei incins. Atentie: uleiul trebuie sa fie incins, dar in acelasi timp focul nu trebuie dat prea tare, altfel riscam sa le ardem.

Nu e prima data cand le prepar, sunt absolut delicioase, data viitoare am sa incerc sa le fac si un topping de ciocolata, poate ciocolata amara...hmmm...mai vedem ....pana atunci va doresc pofta buna ;-)








2 comentarii:

  1. Pot pune apa in loc de lapte? Schimba cu ceva rezultatul final?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello! Sincer nu am inlocuit pana acum laptele cu apa, asa ca nu stiu cum ar iesi daca ai folosi apa, dar cred totusi ca gustul nu ar fi acelasi.

      Ștergere