vineri, 9 martie 2012

Salata de telina cu citrice si fistic


Se pare ca nu ma pot opri din preparat si infulecat salate cu telina, de data asta m-am inspirat de pe blogul delicios al Mayei: http://mayas-esprit.blogspot.com/2010/01/salata-de-telinacitrice-si-rodie.html ATENTIE ! accesand acest blog culinar al Mayei riscati sa salivati intens pe tastatura si sa lingeti cu pofta monitorul, nu de alta dar este un blog cu foarte multe retete gustoase insotite de niste poze care iti lasa gura apa :))

Am facut doua mici schimbari: in loc de rodie am folosit fistic ( am cautat in zadar rodie pe la magazine si nu am gasit, asta este...poate alta data) si nu am pus patrunjel (de ce? de uituca ce sunt).

Ingrediente:
o bucata micuta de telina
1/2 portocala
1/2 grepfruit
un morcov mic
fistic
ulei de susan
zeama de lamaie / zeama de portocale
sare
piper alb

Amestecam intr-un vas destul de incapator telina taiata fasii subtiri, morcovii taiati julienne, feliile de portocale si grapefruit. Vom adauga apoi dressing-ul format din zeama de lamaie, zeama de portocale, ulei de susan, sare si piper alb. Amestecam incet pana ce salata va prinde contur dupa care vom presara o mana de fistic (fara coaja evident) si o vom servi, ca de obieci, cu multa dragoste :)


Pofta mare va doresc ;-) Si multa sanatate !!!



4 comentarii:

  1. Prima sosita, prima servita!
    Daca nu-s prima, totusi ma servesc! :P
    Arata senzational!
    Pupici xoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa de mult ma bucur ca iti place !!!Pofta buna iti doresc !!!
    And Happy Birthday Maya's World !!!

    RăspundețiȘtergere