miercuri, 7 martie 2012

Salata de telina, nuci si rucola

Uite ca am pregatit inca o portie de sanatate, folosind telina si nuci de data asta, bogate in fier, magneziu si multe vitamine esentiale pentru un corp sanatos.

Ingrediente:

o telina mica
un pumn de nuci
cateva frunze de rucola
ulei de masline extravirgin
zeama de lamaie
sare
sumac ( optional) Sumacul este un condiment folosit in special in bucataria orientala, gustul lui fiind asemanator cu cel al lamailor, eu l-am intalnit prima data in turcia unde se foloseste des in salata de ceapa)

Curatam telina, o taiem fasii foarte subtiri si o amestecam repede cu putina zeama de lamaie sa nu se oxideze. Adaugam apoi nucile maruntite, un strop de ulei de masline extravirgin, cateva frunze de rucola dupa care vom condimenta salata cu sare si sumac. Amestecam incet pana se imprietenesc ingredientele din salata iar apoi o servim cu multa dragoste si sanatate.

Va doresc pofta buna ;-)






2 comentarii:

  1. Mmmmmmmmmmm, un deliciu!
    Vad ca-ti plac salatele. Uite aici una pe care eu o ador : http://mayas-esprit.blogspot.com/2010/01/salata-de-telinacitrice-si-rodie.html
    Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Maya ma bucur tare mult ca mi-ai vizitat blogul!!! Am luat deja in vizor salata ta de telina, citrice si rodie...nu o sa-mi scape :) Numa ca trebuie sa ajung pe la magazin sa cumpar o rodie :)

    Numai bine :)

    RăspundețiȘtergere