miercuri, 14 martie 2012

Sos turcesc cu iaurt si castraveti


In Turcia se numeste Cacık iar in Grecia Tzatziki, care popor l-a descoperit? ... they are still debating :) Eu am preagatit aici varianta pe care am gustat-o in Turcia, simpla si racoritoare.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

3 castraveti
1 catel de usturoi
2 linguri ulei de masline
iaurt gras
sare
1 lingurita cu fulgi de menta uscata

Spalam si curatam castarvetii dupa care ii taiem cubulete si ii punem deoparte. Amestecam iaurtul cu usturoiul tocat fin, cu uleiul de masline si cu fulgii de menta. Asezonam cu sare dupa gust, iar apoi vom adauga castravetii in iaurt. Mai amestecam incet inca o data, dupa care putem servi sosul.

Este un sos racoritor cu parfum de menta, foarte simplu si rapid de pregatit ...

Pofta buna ;-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu