duminică, 4 martie 2012

Traditionala crema de zahar ars



Nu pot sa ma despart de gustul fin de caramel, inca nu, ar fi prea devreme....ce este de facut in astfel de situatii de criza??? Simplu...un mini tort de zahar ars ;-)
Da, recunosc, nu prepar acest desert pentru prima data, dar va spun foarte sincer ca este unul simplu, gustos si nu in ultimul rand aratos, asa ca daca vreti sa va surprindeti prietenii cu un desert "good-looking" go ahead and just do it ;-)
Sa incepem cu ingredientele: (ingredientele le-am adaptat pentru 6 boluri de 200 ml fiecare)

4 oua
650 ml lapte
150 gr zahar + 5 linguri de zahar pentru caramel

Topim cele cinci linguri de zahar pana obtinem un caramel fin pe care il vom impartii in boluri.
Invartim bolul in asa fel incat caramelul sa ramana lipit de peretii acestuia.
Intr-un alt vas amestecam ouale cu zaharul pana se omogenizeaza iar ulterior vom adauga si laptele. Cu aceasta compozitie vom umple bolurile tapetate cu caramel. Le asezam intr-o tava in care vom turna atata apa cat sa ajunga pana la jumatatea bolurilor iar apoi o vom introduce in cuptorul preincalzit pentru cel putin o ora.
Dupa ce scoatem tava din cuptor vom desprinde crema de zahar ars de marginea bolului cu ajutorului unui cutit, iar dupa ce s-a racit bine de tot vom intoarce incet-incet bolul pe o farfurioara.

Ce v-am spus...nu-i asa ca este floare la ureche ? Sper ca imaginile de mai jos sa va fie de folos :)

Va doresc pofta buna si spor la lucru in bucatarie ;-)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu