marți, 16 octombrie 2012

Supa de paste cu chiftele


Ce faci cand esti in cautare de idei culinare delicioase? Rasfoiesti carti de bucate, te uiti la emisiuni culinare apetisante sau procedezi ca si mine, si anume dezgropi colectia de reviste Good Food si te pui pe treaba.  Ce inseamna asta? Ei bine, prima data te uiti la pozele din revista, apoi salivezi, apoi mai arunci o privire, dupa care dai iama in bucatarie si iti prepari niste tartine cu ardei copt si ton, asta ca sa poti rasfoi paginile in liniste, iar apoi iti alegi o reteta gustoasa care iti surade.  Aha... evident eu am gasit  "o tona" ! Mi-am facut o lista cu preparatele pe care am sa incerc sa le fac si m-am pus pe treaba. 
Dar cu ce sa incep?
In ultima vreme mi-a fost pofta de o supa calda si aromata, poate pentru ca s-a mai racorit afara, si parca vremea ploioasa din weekend m-a dus cu gandul la supe calde si cremoase cu crutoane crocante si parfumate. Prin urmare am ales sa prepar o supa cu iz italian, de paste cu chiftele si crostini cu parmezan. 

Ingrediente (cu foarte mici modificari :)

1 lingura ulei de masline 
250 gr carne tocata de vita (eu am folosit carne tocata din pulpe de vita)
2 felii de paine (eu am folosit paine integrala)
1 ceapa mica tocata foarte marunt
400 gr rosii din conserva (reteta originala foloseste 2X400gr)
200 ml lapte (reteta originala are 300 ml lapte)
4 rosii mari si coapte, taiate in jumatate si date pe razatoare (coaja se arunca) 
fulgi de oregano, busuioc si cimbru
200 gr paste scurte (melci)

Pentru crostini eu am folosit in loc de bagheta paine integrala, pe care o fac acasa, peste care am presarat  parmezan ras din belsug. 

Faramitam feliile de paine si le amestecam cu carnea tocata si ceapa taiata foarte marunt. Formam chiftelutele si le prajim in putin ulei de masline. Dupa ce s-au rumenit adaugam rosiile din conserva si cele date pe razatoare, laptele, 200 ml apa, sarea, fulgii de oregano, busuiocul si cimbrul. Lasam sa fiarba la foc mic arpoximativ 15 minute.
Eu am fiert pastele separat in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet (in reteta originala se fierb direct in supa) si le-am adaugat in farfurii inainte de servire. 
Dar sa nu uitam de crostini! Presaram parmezan ras pe feliile de paine (eu le-am stropit si cu putin ulei de masline si cu cativa fulgi de busuioc uscat) si le introducem pe o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit, pentru cateva minute, pana se topeste parmezanul si painea este usor crocanta. 

Asta este tot! Sounds difficult? well it isn't :)  

Reteta originala se gaseste in revista Good Food din luna Septembrie/2012. 

Buon Appetito ;-)



It's time for a  heavy brainstorming GoodFoodstorming :)


 And the delicious result :)


2 comentarii: