joi, 24 martie 2016

Oua posate


Am vazut ieri la TV, din intamplare, un bucatar tinerel care experimenta cu un desert ceva mai sofisticat, ca sa nu zic ciudat si anume oua posate,  facute pane, dar in loc de faina a folosit miez de negrese (brownies). Ouale posate, le-a tavalit prin miez de brownie, apoi in ou batut (exact ca la snitele), apoi iar in miez de brownie, dupa care le-a prajit....nu stiu ce i-a iesit dupa acest experiment,  in schimb mie mi s-a facut pofta de oua posate si trebuie sa recunosc ca bucatarul a dat niste sfaturi bune in a le pregati. 

Oul il spargem cu mare grija, sa ramana galbenusul intreg si il punem intr-un bol. Punem apa la fiert, intr-o oala putin mai adanca. Dupa ce fierbe apa turnam 3-4 linguri de otet, apoi dam focul mai mic, ca sa nu fiarba tare apa (nu trebuie sa clocoteasca), amestecam cu un tel in apa sa facem un vartej si adaugam oul in aceasta "tornada". Incercam sa invartim  usor cu o spatula apa din jurul oului (ii facem avant in apa...desigur incet, cu grija, nu vrem sa isi ia zborul), sa fie oul in permanenta miscare, sa nu cumva sa se lipeasca de fundul oalei. Dupa trei-patru minute oul este gata, albusul este ferm iar galbenusul moale, dupa cum se poate vedea si in poza.

Cred ca ar merge bine si cu cateva frunze de spanac trase in tigaie cu un catel de usturoi.... 

Pofta Mare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu