joi, 27 octombrie 2011

Chec cu topping de mere, scortisoara si zahar brun



Ok...trebuie sa recunosc , aceasta este a doua incercare de a face chec cu mere verzi si scortisoara.... prima data cand am incercat mi-a iesit mai degraba un crumble cu mere....in fine incercarea moarte n-are asa ca am mai incercat inca o data si ....tada....mi-a reusti :)) nu sunt fan prajituri si nici nu am experienta in a le pregati...dar reteta aceasta este foarte simpla, nu necesita multe ingrediente, chiar deloc, o sa vedeti mai incolo, si in afara de faptul ca sta la cuptor aproximativ 40 de minute pregatirea checului in sine dureaza maxim 10 minute.

Ingrediente:

1 ou
1 pahar plin de zahar ( paharul nu trebuie sa fie mare, poate sa fie o cesca de cafea, eu am folosit un paharel turcesc de ceai care este relativ micut )
1/2 pahar ulei
1/2 pahar lapte
2 pahare faina
1/2 plic praf de copt
3 mere verzi
scortisoara
zahar brun

Oul si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei, puteti sa puneti oul sub apa calda de la robinet si sa il aduceti la temperatura camerei.
Se amesteca cu mixerul zaharul si oul, aproximativ 5 minute, apoi se adauga laptele, uleiul, praful de copt si faina. Compozitia se toarna intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare, se amesteca cu scortisoara si zahar brun iar apoi se presara peste compozitia dein tava.

Se introduce in cuptorul preincalzit (cuptorul meu este pe gaz asa ca eu il pornesc si dau focul la maxim aprox 15 minute dupa care introduc checul si reduc focul la mediu ), la foc mediu, si se lasa aproximativ 40 de minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Attn !!! nu deschideti cuptorul in primele 20 de minute, daca il deschideti riscati sa se lase checul.

A iesti foarte bun, abia astept sa incerc si cu checul cu cacao...mmm :))

Pofta buna ;-)








4 comentarii:

  1. uau...cred ca e asa de bun, arata foarte bine, si eu merg sa fac ca mie tare pofta...)*

    RăspundețiȘtergere
  2. helga e superrrrr bun...ca doar reteta e de la tine :)))) merci inca o data :))))

    RăspundețiȘtergere