marți, 11 octombrie 2011

Paste cu busuioc




Ador pastele de toate felurile, as putea sa mananc paste la micul dejun, pranz, cina...etc.

In consecinta m-am hotarat sa incerc sa le fac si eu acasa, ca doar nu poate fi asa de complicat...si intr-adevar nici nu a fost :)) reteta am furat-o de la Jamie Oliver, desi cred ca in principiu asta este reteta de baza pentru orice fel de paste. Concluzia e ca la 1 ou se foloseste 100 gr de faina.
Daca pregatiti paste pentru o cina cu mai multi invitati sa zicem 8 persoane atunci veti folosi 8 oua si 800 gr de faina...hmmm....desi mi se pare cam mult.... dar ... asa zice Jamie ;-)

Ingrediente:

2 oua
200 gr faina
5-6 frunze de busuioc
2-3 felii de kaizer
cas




Ouale si busuiocul se amesteca in blender. Dupa ce busuiocul este bine maruntit se toarna compozitia intr-un bol, se adauga faina si se framanta pana ce se formeaza un aluat putin mai tare. Daca e prea moale adaugati faina.



Aluatul se taie in doua, pentru a se lucra mai usor cu el si se intinde pe o suprafata presarata cu faina.



Dupa ce s-a intins aluatul, fie cu un aparat special pentru paste, fie cum am facut eu cu facaletul, se taie fasii.








Pastele proaspat facute nu se fierb foarte mult, cel mult 2 minute si sunt gata.

Casul ( parmezanul, gorgonzola sau orice alt fel de branza ) se adauga cat sunt pastele fierbinti ca sa se topeasca. Kaizerul l-am prajit separat si l-am turnat peste paste, a iestit foarte gustos...

Merita sa faci pastele acasa ;-)




2 comentarii:

  1. 1. Up for the blender.
    2. Trick : Incearca sa faci jumatate de aluat intr-o zi, lasa-l in frigider si adauga jumatatea cealalta, proaspata, a doua zi :D vladi

    RăspundețiȘtergere