marți, 3 iulie 2012

Vinete umplute cu piept de pui si sos de rosii



Am ramas cu trei vinete micute si dragute in frigider din care nu am vrut sa prepar clasica salata de vinete cu maioneza, asa ca inspirandu-ma din faimoasa reteta turceasca Imam Bayildi, care este pur vegetariana la origini, am facut niste vinete umplute la cuptor. Varianta mea este desigur cu carne, cu piept de pui fraged si cu sos de rosii aromat cu putin busuioc si oregano. Singurul lucru de care imi pare rau este ca am avut doar trei vinete, pentru ca as fii putut sa mananc inca trei, asa de bune au iesit! No problem, next time...there is always a next time :))

Ingrediente:

3 vinete
3 rosii mari date pe razatoare (coaja se arunca)
un piept de pui taiat fasii subtiri si condimentat cu boia dulce
2 catei de usturoi tocati marunt
patrunjel proaspat maruntit
busuioc tocat marunt / fulgi de oregano
ulei de masline
1 lingura pasta de tomate
parmezan
cateva felii de lamaie pentru ornat
sare & piper

Prajim puiul in ulei de masline pana ce se rumeneste dupa care il scoatem pe o farfurie si il punem deoparte. Taiem pe lung o fasie subtire din vanata in asa fel incat sa putem sa scoatem cu ajutorul unei  linguri tot  miezul. Miezul scobit il vom taia marunt si il vom pune la prajit in ulei de masline, dupa care vom adauga rosiile, pasta de tomate, usturoiul, busuiocul, patrunjelul si fulgii de oregano.
Se lasa pe foc aproximativ 10 minute dupa care vom adauga si  puiul rumenit. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Vom umple vinetele cu acest amestec de pui cu sos de rosii si le vom dichisi cu parmezan ras si felii subtiri de lamaie. Introducem vinetele la cuptor pentru cel putin 30 de minute. Eu le-am servit cu sos de iaurt .... si cu muuult parmezan :)

Pofta buna ;-)




2 comentarii:

  1. Arata excelent! imi plac mult vinetele umplute. Egal cu ce! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Mie la fel...o sa mai fac ceva experimente si cu alte umpluturi :)

    RăspundețiȘtergere