Da, au trecut Sarbatorile de Paste, dar asta nu inseamna ca nu putem sa mai facem inca o data prajiturile noastre preferate, cum ar fi cea cu cafea si nuci rumenite. Poate parea complicata dar sincer merge foarte repede si nici ingredientele nu sunt multe.
Ingrediente:
Pentru blat:
8 albusuri + 6 galbenusuri
250 gr zahar pudra
250 gr nuca rumenita si macinata
2 linguri faina
1 pliculet praf de copt
Pentru crema:
200 gr unt nesarat
200 gr zahar pudra
2 linguri de cafea ness
2 galbenusuri
(optional se mai pot adauga 2 linguri nutella sau un pumn de nuci rumenite si macinate, eu nu am pus nici una nici alta)
Pentru glazura:
6 linguri zahar pudra
3 linguri cacao neagra
50 gr unt nesarat (sau 2 linguri ulei)
3 linguri apa fierbinte
Batem albusurile spuma tare dupa care incepem sa incorporam incet-incet zaharul pudra, adaugam lingura cu lingura, pana obtinem o compozitie ferma de albusuri. Galbenusurile se amesteca in prealabil cu mixerul aproximativ 5 minute. Adaugam in compozitia de albusuri nuca rumenita si macinata, cele 2 linguri de faina amestecate cu praful de copt si galbenusurile. Amestecam usor pana se omogenizeaza dupa care turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute.
Cat timp sta blatul la cuptor putem sa pregatim crema si glazura, o sa vedeti ca merge repede. Amestecam cu o lingura de lemn untul (pe care l-am lasat la temperatura camerei aprox o ora sa se inmoaie), zaharul pudra, galbenusurile (pe care le-am amestecat cu mixerul cel putin 5 minute) si cafeaua ness.
Pentru glazura amestecam cele 6 linguri de zahar pudra cu cele 3 linguri de cacao neagra, adaugam 50 gr de unt moale (nu topit pe foc ci lasat sa se inmoaie la temperatura camerei) si 3 linguri de apa fierbinte. Se amesteca pana se omogenizeaza si obtinem o glazura fina de ciocolata.
Intindem crema de cafea pe blatul racit iar apoi intindem usor peste crema glazura de cacao.
Atat de simplu!
Data viitoare as vrea sa incerc si o varianta mai sanatoasa, as inlocui zaharul pudra cu zahar de cocos (eventual facut pudra), in loc de unt as pune ulei de cocos iar in loc de faina as incerca o varianta fara gluten cum ar fi faina de orez integral sau cea de mei. Insa pana atunci am sa savurez aceasta nebunie dulce, cu blat pufos si aromat alaturi de o ceasca de cafea fierbinte :)
Pofta mare va doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu