luni, 14 martie 2016

Paste cu usturoi si busuioc


Imi plac pastele la nebunie, iar cand nu am prea mult timp de petrecut in bucatarie, sau ingrediente destule, aleg sa fac niste paste rapide cu ulei de masline, usturoi si busuioc proaspat.

Ingrediente:

paste Bavette n.13 (se pot folosi orice alt fel de paste, spaghetti, fusilli, etc.)
2 linguri ulei de masline
2 catei usturoi
cateva frunze de busuioc proaspat
2 linguri sos de rosii

Avand in vedere ca nu folosim multe ingrediente trebuie sa punem accent pe calitatea lor, iar busuiocul este de preferat sa fie proaspat. Punem pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet. Usturoiul fie il tocam marunt fie il zdrobim cu latura unui cutit si il punem la prajit in uleiul de masline (daca nu vreti un gust puternic de usturoi atunci zdrobiti catelul de usturoi cu tot cu coaja, il prajiti cateva secunde in uleiul de masline iar apoi il scoateti). Nu il prajim mult, doar cateva secunde, nu vrem sa prinda culoare. Apoi adaugam pastele scurse de apa (nu-i bai daca nu sunt scurse de tot de apa, se va forma foarte putin sos), sosul de rosii si busuiocul tocat marunt. Mai amestecam o data, de doua ori si le luam de pe foc. Cui ii place mai spicy poate adauga si fulgi de ardei iute sau piper proaspat macinat.

Pastele se pot servi cu putin parmezan sau o lingura de iaurt fin. Eu le-am mancat asa, simple si au fost bune, pe bune ;)


Pofta Mare !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu